KaTanoda

Képességfejlesztő Családi Bölcsőde

Iskola előkészítő foglalkozások

Az óvoda–iskola átmenet zökkenőmentessége nem egy év pedagógiai munkáján múlik. Hosszú előzménye van. Az óvodás gyermek sajátos tempójú fejlődéséhez, saját élményű tanulásához szüksége van arra, hogy testi-lelki szükségletei kielégítést nyerjenek. Ezért olyan óvó-védő-személyiségfejlődést elősegítő óvodai neveléshez van joga, amely erre épül.

Ám mégis vannak gyermekek, akiknek koncentráltabban szükséges a személyre megtervezett, legeredményesebbnek mutatkozó fejlesztés, amely a játékon, az érzelmi nevelésen, a szociális szituációkban, tevékenységeken keresztül zajlik.….

Az óvodából az iskolába való átmenet hirtelen változást jelent a gyermekek számára még akkor is, ha felkészítjük őket rá. Tegyünk meg minél többet a sikeres iskola kezdés érdekében.

A program célja: játékos tevékenykedés a gyermeki személyiség struktúra minden területének sajátos - egyedi fejlődésének elősegítése érdekében: észlelés, érzékelés, figyelem, emlékezet, képzelet, gondolkodási alapműveletek - stratégiák; felváltva nagy és finom mozgásos feladatokkal , egyenletes és ritmus gyakorlatokkal.

A foglalkozásokat minden esetben pedagógiai vizsgálat, képességfelmérés előzi meg, mely során felmérjük a gyermek aktuális tudásszintjét és erre építve kezdjük el az iskolai élet megkezdéséhez feltétlenül szükséges részképességek játékos fejlesztését.

A szülőket minden esetben tájékoztatjuk a képességfejlesztés eredményéről, aktuális állapotáról.

A program mikrocsoportos és egyéni foglalkoztatási formában is igénybe vehető.
Csoportos foglalkozás: ( min. 5 fő) 2.000 Ft/60 perc
Egyéni foglalkozás: 3000 Ft/60 perc


Jelentkezés: kata@katanoda.hu

vagy telefonon.

Szűcs Katalin
foglalkozás vezetőnk
+ 36 20 38 15 474