KaTanoda

Képességfejlesztő Családi Bölcsőde

Így tedd rá!

Népzene, néphagyományok és néptánc – mindez játékos formában. Ezt jelenti az Így tedd rá! Az Így tedd rá! Magyarország vezető népi játék és néptánc-módszertani programja 2010 óta, melynek célja, hogy gyermekeink megismerkedjenek a népi játékokkal, hagyományokkal, néptánccal, népzenével.

A tánctanulás az egyik legeredményesebb készségfejlesztő mozgás. Nemcsak a mozgáskoordinációt, a játékkészséget, a ritmikát és a zenei hallást fejleszti, de hatással van a szociális készségekre is,és remek közösségépítő ereje van. Az Így tedd rá! foglalkozások célja, hogy játékos formában, a hagyományos népi játékok segítségével fejlesszük ezeket a készségeket, miközben a gyermekek észrevétlenül sajátítják el a magyar néptánc alapjait és értik meg egy-egy motívum struktúráját.

A foglalkozások során fontos szerepet kapnak olyan eszközök, mint például a színes tulipánok, babzsákok, gumiszalagok, ugrókötelek és mozgásra serkentő ugróiskolák, melyek segítségével számos, a tánctanulás során fontos mozgásformát hívhatunk elő, valamint ezek az eszközök azt is biztosítják, hogy az órák mindig szórakoztatóak, játékosak és megunhatatlanok legyenek.

Amit anyaként és Így tedd rá oktatóként is a legfontosabbnak tartok az a személyes figyelem, játék, türelem. Szülőfalum néptáncegyüttesének alapító tagja voltam, majd harmadik gyermekem születéséig aktívan táncoltam. Négy gyermekes anyukaként megtanultam, hogy egy gyermeknek a legfontosabb a neki szentelt idő és figyelem. Azt pedig szintén a saját gyermekeimen tanultam meg,hogy a táncon, játékon, énekeken keresztül milyen sokat tanulhatnak egymásról, az odafigyelésről, az együttműködésről és hogy ez mennyire hasznos már kisgyermekként is a számukra. Így tedd rá foglalkozásvezetőként az a célom, hogy a játékon, éneken, táncon keresztül ismerjék és tanulják meg a kisgyermekek ezeket az értékeket.

A foglalkozások ára: 1.000 Ft / fő / 45 perc / alkalom - csoportos foglalkozás

Jelentkezés: kata@katanoda.hu, tel.: 06 20 38 15 474

Tarjányi-Horváth Anita - képzett Így tedd rá! foglalkozás-vezető, pedagógus

Telefon: 06-20-513-0726, email: anita_tarjanyi@yahoo.fr